ONline Bardejov

Srnec lesný (Capreolus capreolus)

Srnec lesný (Capreolus capreolus)


Srnec lesný patrí medzi raticovú zver. Vyskytuje sa na celom našom území, od hornej hranice lesa až po nížiny. V potrave je veľmi prieberčivá. Vyhľadáva hlavne vysoko výživnú potravu ako listy a konáriky drevín a krov, trávu, lišajníky, huby, rôzne plody, bukvice a poľnohospodárske kultúry. Na pašu vychádza najmä skoro ráno a podvečer.

srnec
Srnec lesný (Capreolus capreolus), foto: Ján Ontek, 2016

Podobné príspevky

guest
0 (KOMENTÁRE)
Inline Feedbacks
View all comments
0
Pridajte komentár pod článkom. Ďakujeme!x
()
x